Jelenlegi hely

Így láttam én... 2012-04-22 Császártöltés-Sükösd 2-1

FELNŐTT: Császártöltés EFSK - Sükösd SC 2:1 (1:1)

2012. április 22. (Császártöltés, 100 néző.)

IFJÚSÁGI: Császártöltés EFSK - Sükösd SC 0:4 (0:2)

 

Vezette: Allaga Iván (Tóth Sándor, Tumbász Krisztián)

 

Császártöltés a 21 forduló után, az elmúlt heti döntetlenjével vesztette el első két pontját, így egy eddig veretlen, első helyen álló csapat otthonában kellett helytállni.

Az első tíz percben világos hadrend alakult ki: a hazaiak részéről teljes csapattal támadni, részünkről ugyanúgy védekezni, s ha alkalom nyílik egy-egy gyors támadással gólt szerezni. Ez hamarabb bekövetkezett, mint reméltük.

A 10. percben Matity váratlanul nagy lövést eresztett meg – úgy 25-ről, s az a kapus döbbenetére a léc alatt kötött ki (0:1).

Örömünk mindössze három percig tartott: a jobbhátvéd Popán (aki végig feljárt a támadásokkal) jó helyzetbe hozta Jánosit, de Krix még menteni tudott. Szabadi Zoltán átadásából viszont Flaisz kilőtte a bal sarkot (1:1).

Barta lőtt 20 m-ről mellé, ugyanígy Jánosi és Szabadi Zoltán is hibázott. Flaisz tíz méteres lövését fogta Szabados. A róla kipattanó labdát Heibl a hálóba küldte, de lesen volt.

A 19. percben Halász eladott egy labdát a középvonalnál, Barta indította Flaiszot, aki pillanatok alatt gólhelyzetbe került, de Krix kileste gondolatát és felszabadított. A folyamatos hazai támadások állandó veszélyt jelentettek. Barta – Popán - Jánosi trió gyors helyzetváltoztatásai védelmünktől szüntelen koncentrációt és közbeavatkozást igényeltek.

Krix, Koszorús, Csordás és Geletta hol együtt, hol külön-külön vívta maga kis „háborúját”, egyelőre eredményesen. A 21. percben Barta lesről indult, de elengedték. A kiváló alkalmat nem használta ki.

A 29. percben tudtunk ismét eljutni az ellenfelünk kapujához Matity addig cselezett, míg buktatták. Koszorús szabadrúgása – jó pozícióból – fölé ment. Császártöltésnek két-három húzásból nem volt gond helyzetet teremteni. Jánosi kétszer is a frászt hozta ránk, de Szabados a helyén volt.

A 32. és 37. perc mégis a miénk volt. Matity pontos indításával Szabó Dávid előtt nyílt nagy terület baloldalon - élt is vele, de beadását a kapus lehalászta. A nagyobb esélyt Halász István 25 m-es nagyon eltalált lövése jelentette, ami a felső kapufán csattant. Ha ez bemegy, bármi lehetett volna…

A „ha” megismétlődött: Szabó Dávidot kaszálták el a 16-oson belül, de Allaga Úrnak ez nem ért 11-est. A másik oldalon Geletta futotta végig a pályát, előle a kapus kifutással mentett. A 38. percben Szabados sokadszor találta magát Jánosival szemben, most lábbal volt sikeres.

Matity „etette” cseleivel a védőket, de 32 m-re a kaputól megunták és felrúgták. Koszorús szabadrúgása elakadt a sorfalban. A félidő lefújása előtt Bartának a kapu torkában sikerült fölé emelnie, ezt hálával nyugtáztuk.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az elsőt abbahagytuk. Császártöltés támadott, mi foggal-körömmel védekeztünk. Ez az 52. percig sikerült, amikor Király nagy erővel ellenfélre rúgta a labdát, s ez szerencsétlenségünkre Jánosi elé perdült. A csatár ezzel könnyedén meglépett. Beadását Flaisz fejére tette, aki bólintásával megszerezte a vezetést (2:1).

Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a találkozó sorsa. Császártöltés visszavett az iramból, támadási kedvük lanyhult, de védelmünknek ettől függetlenül továbbra is volt bőven dolga. Krix és Jánosi párharcában még három kritikus esetben Krix volt nyerő. A 82. percben még egy Szabados bravúr kellett ahhoz, hogy Flaisz ne növelje góljainak számát.

Nekünk már a második félidőben egyetlen komoly támadásra nem tellett, a félvonalon túl elfogyott a tudomány. Ezzel együtt a szoros eredményt a bajnokjelölttel szemben méltányolnunk kell. Egy góllal a Császártöltés jobb volt!

 

Ifjúsági csapatunk 2:0-ás félidő után 4:0-ra nyert. Góllövők: Bohner Zsolt (2) Schultz Martin és Sudár Csaba.

 

Allaga játékvezető osztályzata: 6 pont.

 

Sükösd, 2012. április 25.

Varsányi József

 

A FELNŐTT MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/8942/22/595025.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

https://adatbank.mlsz.hu/match/10/1/9114/22/609530.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/8942/22.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

https://adatbank.mlsz.hu/league/10/1/9114/22.html

 

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer