Jelenlegi hely

Így láttam én... 2018-06-03 Sükösd-Borota 3-1

FELNŐTT: Sükösd SC – Borotai SE 3:1 (2:0)

2018. június 3. (Sükösd, 300 néző, 30oC, napos idő.)

IFJÚSÁGI: Sükösd SC – Borotai SE 8:4 (5:1)

Vezette: Polyák Attila Péter (Hagymási Attila, Tóth István)

 

Borota ősszel a Katymárról „áttelepített” szerb ötössel erősített és Dusnokon 4:4-es döntetlennel kezdett, a következő négy mérkőzését megnyerte. A hatodik fordulóban saját pályán állította meg Mélykút (1:4), majd kikaptak Érsekcsanádon is (1:0). A kisiklást az éllovas Géderlak elleni 3:2-es győzelmükkel feledtették. Katymáron megint gyengélkedtek, 3:3-as döntetlenre futotta, de magukra találtak és három győzelemmel folytatták. Bácsborsód kellemetlenkedett otthon (2:2), Szeremle és Hercegszántó nem okozott gondot, az utolsó fordulóban mi következtünk Borotán.

Bajnokcsapatként Nemes, Kovács és Bajnok góljaival nyertünk 3:1-re és megőriztük első helyünket, ők 30 pontjukkal maradtak a negyedikek. Ide tartozik – és nem árt észben tartani -, hogy Borota Madarász kiállítása miatt a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta.

Az átigazolási időszakban a csapatnál komolyabb változás nem volt, Madarász távozott, Sasa Nikutovic érkezett.

Tavasszal nagyon belehúztak: 5:1-gyel küldték haza Dusnokot, a Felsőszentiván elleni találkozójukat június 9-én pótolják. Nemesnádudvarral 7:4 otthon, Kelebián 1:4, a Híd SC-vel otthon 4:0, Mélykúton ugyanannyit rúgtak, mint amit ősszel otthon kaptak (1:4), Érsekcsanádnak is rendesen visszavágtak (5:2), Géderlakról nagyon értékes 2:2-vel tértek haza.

A hét sikerrel vett mérkőzés után jött a bomba meglepetés, Hajós 6:2-re lelépte őket hazai pályán. Tompán is csak 3:3-as döntetlenig jutottak, Szeremlével 5:3 otthon. Egyetlen tavaszi idegenbeli vereségüket Bácsborsódon szenvedték (4:2). Hercegszántót 2:1-re tudták megverni. Eddig 17 győzelemmel, 4 döntetlennel, 5 vereséggel, 86:58-as gólkülönbséggel és 55 pontjukkal negyedikek a tabellán.

A mi mérlegünk 20 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 96:28-as gólkülönbség, 64 pont és második hely a 65 pontos Géderlak mögött. Borota a harmadik helyért hajt, annyi biztos, hogy rangadó várt ránk. 2015 óta ötször találkoztunk, a mérleg 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, ami mellettünk szól, de garanciát nem jelent a bajnoki címért folytatott végjátékban.

De nézzük a szereplők jelenlegi pozícióját a mérkőzés előtt: 1. Géderlak 65 pontos, idegenben játszik Dusnokon és Nemesnádudvaron; 2. Sükösd 64 pontos, Borota otthon, Tompa idegenben; 3. Dusnok: 58 pontos, Géderlakot fogadja; 4. Borota: 55 pontos, Sükösd és Felsőszentiván idegenben.

Lehet tippelni! Nekünk az ezüstérem már megvan, az aranyhoz nyerni kell mindkét mérkőzésünket. A kérdés az, hogy Géderlak tud-e hibázni Dusnokon. Tudott, méghozzá nagyot! Kiütéses, 8:2-es vereséget szenvedett. Ezzel szomszédjaink sokat segítettek, újra a kezünkbe vehettük sorsunkat, a kérdés az, mit tudunk kezdeni vele.

A hét végén csupa rossz hír érkezett. Lógó, Molnár, Nemes, Pesti és Schultz Máté sérült, Tamásra öt sárgája miatt nem lehet számítani, Zsók, Matity és Kovács Robi sem teljesen egészséges. Koszorús az első hívó szóra jött segíteni, tavaly május 26-án játszott utoljára Mélykúton. Ugyanígy Szabó Dávid, aki 2017 márciusi sérülése óta először lépett pályára. Minden soknak tűnt a 4. helyezett Borota ellen. Voltunk már hasonló helyzetben Hajóson, ott jelesre vizsgázott tartalékos csapatunk. Csak ebben bízhattunk most is.

A rangadón  Borotától a televízió is jelen volt.

Támadással indítottunk, Rozsi, majd Szabó Patrik jutott el a 16-osig, Matityot Kopunovic nem engedte tovább. Nikutovicsot Kovács szerelte. Matity feltűnően aktív volt, sorra indította Rozsit, Szabó Patrikot és Kárpátit. Rozsi jutott először lövéshez, Horvát védeni tudta.

Szélső védőink egyelőre nem merészkedtek fel, így jelentős teret kapott a középpályán a gyors és képzett négy szerb. Minden megmozdulásukban ott volt a veszély, hogy hibára késztetik védelmünket. Lukac Damir egy perc alatt kétszer is megpróbálta, először Csordás szerelte, másodszor látványosan elesett és 11-est reklamált.

Lukac Damir nagyon el akart esni...

A fordulásból Zsók hosszú indítása elérte Kovácsot, a támadás befejezéseként Kárpáti lesről talált a hálóba.

Kárpáti lesgólja.

A következő már jobb volt. A 10. percben Tallér jött fel a bal oldalon, szöktetésével Kárpáti túljutott a védőjén, beadása a lehető legjobb pozícióban találta Matityot az ötösön. Mindenki lövésre számított, de Donát nem érte be ennyivel. Először egy csellel elküldte Kovács Zoltánt, majd elfektette a kapust és pazar góllal szerezte meg a vezetést (1:0). Mestermunka volt!

Matity nagy alakítása és mesteri gólja (1-0).

A korai gól mindig jól jön, de most még az is lehet, hogy aranyat ér. Válaszul a borotai középpálya felgyorsított, Nikutovic beadását húzta le Gajári. Lukac Damirt Tallér, Ciricset Koszorús szerelte. Ügyes, rövid passzokkal kombináltak, de a jól záró védelmünkön a kapunktól 20-25 méterre fennakadtak. Mezőnyjáték folyt, valódi helyzetek nélkül.

Tallér küzdelme Lukac Damir-ral.

Rozsi lépett meg igazán először, vitatható lesen állította meg a partjelző. Jónak látszott a Kovács – Tallér akció is, a végén Ciric még közbe tudott lépni. Szabó Richárd tudott kapu közelbe kerülni, Csordás időben keresztezett és hosszan ívelt Kárpátihoz, az ő passzából Szabó Patrik lőtt mellé és fölé. A 20. perc volt számunkra a legmelegebb, Koszorús csak egy sárga lap árán tudta Kopunovicsot megállítani.

Kacsa beadása átsuhant a kapu előtt, pedig a kapus már verve volt.

Enyhe mezőnyfölény mellett a 25. percben jutottunk el az első valódi helyzetünkig. Zsók labdájával Rozsi az alapvonalon átjátszotta Madarász Zsoltot, éles szögből beadott lövését a kapufa tövénél fogta Horvát. Haász kirúgását Zsók negyvenről küldte vissza, a kapu fölé. A gyorsan kihozott labdát Kopunovic félmagasan a leshatáron álló Lukac Damirnak szánta, Koszorús előrevetődve fejjel megelőzte. Nagy mentés volt!

Zsók takarít Trója elől.

Az elfogadható, mégis meddő mezőnyjátékot Szabó Patrik szakította meg: sikerrel játszotta meg Schultz Martint, aki csak a kapussal állt szemben, de hibázott, így Horvát ziccert fogott.

Schultz szemtől szemben a kapussal, Horvát ziccert fogott.

Még ebben a (37.) percben Borota is kidolgozott helyzetből egyenlíthetett volna: Lukac Damir egy beadást öt méterről fejelt mellé, majd Nikutovic csúsztatott fejese kerülte el a jobb felső sarkot.

Nikutovic csúsztatott fejese elkerülte a jobb felső sarkot.

Az átmeneti izgalmak után visszatért eredeti medrébe a játék, úgy látszott, egy gólos előnnyel megyünk pihenőre, de ettől jobb történt. A hosszabbítás 47. percében Rozsi indítását Schultz lendülettel vitte rá Horváthra, a hátvéd valamivel a 16-s vonalon belül buktatta. A játékvezető rövid konzultálás után a 11-es pontra mutatott. Schultz büntetőjébe Horvát beleért, de megfogni nem tudta (2:0).

Schultz Martin 11-esébe beleért Horvát, de a labda bent van (2-0).

Eredmény szempontjából ettől többet nem is várhattunk, nyugalmunk mégis kérészéletű volt. A második félidő első percében Tallér akasztotta Lukac Damirt a 16-oson belül, a játékvezető szabálytalannak minősítette a belépőt és 11-est ítélt, most határozottan. A biztos végrehajtó a megyei listán negyedik, 26 gólos Lukac Damir volt (2:1). A mögöttem ülő borotai hozzáértő szerint javította a hibáját, amit a mi büntetőnknél elkövetett.

Lukac Damir 11-ese (2-1).

A szépítés megviselte csapatunkat, a következő 8-10 percben leültünk. Borota élénkebb lett, de csak két távoli szabadrúgásig jutott, mindkettő célt tévesztett. Ha itt gólt szereznek, megjósolhatatlan végkimenetelű lett volna a találkozó, és itt jött elő a mi pluszunk. A kritikus perceket higgadt, átgondolt megoldásokkal vészeltük át és mi következtünk.

Átmeneti zavar a kapunk előtt.

Zsók, Koszorús és Csordás - védőink - nagy munkában.

Szabó Patrik 100%-os helyzetet dolgozott ki Kárpátinak, hiába – a végig jól védő hálóőr eszén nem tudott túljárni. A visszatámadás komoly zavart okozott a kapunk előtt, Koszorús, majd Kovács szabálytalankodott Trójával és Kopunoviccsal szemben.

Kopunovic-ra néha öten is vigyáztak.

Borota kiszámíthatatlan támadósorában benne volt a gól, egyetlen hiba új helyzetet teremtett volna. Elkerülésében a rutin játszott főszerepet. Negyed óra után már ismét rá tudtuk kényszeríteni akaratunkat ellenfelünkre.

A 60. percben baloldali támadás végén Horváth 17 méterre a kaputól elütötte Kárpátit. Remek szabadrúgási lehetőség (lenne) Lógónak. Most Matity, a ballábas specialistánk állt oda (ilyen helyzetekben a jobb oldalon eredményes) és megmutatta, hogy megy ez balról is. Parádés gólt ragasztott – az egyébként kiváló – Horvát kapujának bal felső sarkába (3:1).

Matity parádés szabadrúgás gólja (3-1).

A középkezdés utáni lerohanást Csordás blokkolta, a veszély múltán Matity már megtette a magáét, és a 65. percben Bohner jött be a helyére. Mozgékonyságára és gyorsaságára szükség volt. A harmadik találatunk megtörte Borotát, azt próbálták játszani, amit eddig, de kevesebb hévvel és hittel. Nikutovic egy kísérlet erejéig még megrázta magát, eddigi legjobb lövését ütötte ki a munka nélküli Gajári.

Az utolsó 20 perc már a miénk volt, Zsók beadását Szabó Patrik fejelte fölé, Bohner passzolt el egy jó lehetőséget. Most már azt is megengedhettük magunknak, hogy Koszorúst Szabó Dávid váltsa.

Szabó Patrik bírta a legjobban a meleget, harcolt az utolsó percig, Kopunovic letalpalta.

Szabó Patrik harcolt az utolsó percig, itt éppen Szabó Richárddal.

Csordás bődületes erejű szabadrúgása a léc fölött zúgott el (csak egy akadna be már egyszer). Rozsi elől Ciric mentett szögletre, ezt kifejelték. Az újabb beívelést Bohner mellel maga elé tette és hat méterről nem találta el a kaput. A rövidre sikerült kirúgást megszereztük, Rozsi gólpasszára Bohner most meg egy ütemet késett.

Kovács Robi támadásban.

Zsók edző úgy ítélte meg, hogy megvan a három pont és jöhettek a cserék. A 81. percben Schultz helyett Papp, a 87. percben Kovács helyett Rácz, a 89. percben Rozsi helyett Berger kapott néhány perc lehetőséget.

Borota beletörődve és sportszerűen élte meg a vereséget, jó csapatot győztünk le. Egyéni képességekben 2-3 poszton valamivel felettünk álltak, de hogy csapatként Sükösd többet nyújtott, az nem lehet vitás. Az egyéniségek vetélkedőjében pedig egy Matittyal voltunk jobbak. Győzelmünkkel ismét az élre küzdöttük magunkat, Tompán kell feltenni az „i”-re a pontot és újra bajnokok vagyunk!

Az egyéniségek vetélkedőjében egy Matittyal jobbak voltunk.

Köszönjük, fiúk!

 

Ifjúsági csapatunk gólzáporos mérkőzésen 8:4-re nyert. Góllövőink: Pintye Krisztián (4), Kárpáti Zsolt (2), Ruff Lénárd (1) és Radics József (1).

 

Polyák Attila Péter játékvezető osztályzata: 7 pont.

Polyák Attila Péter a segítőivel.

 

Sükösd, 2018. június 4.

Varsányi József

(Fotók: Szerletics Róbert)

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/16931/30/1310154.html

AZ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE:

http://adatbank.mlsz.hu/match/46/1/17233/30/1340543.html

A FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/16931/30.html

A FORDULÓ IFJÚSÁGI MÉRKŐZÉSEI, TABELLA:

http://adatbank.mlsz.hu/league/46/1/17233/30.html

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer